گاهی لازم است کودک خود را به تفکر و ایجاد خلاقیت همراه تلویزیون، کامپیوتر و دیگر رسانه ها
وادار کنید!
به میزان بسیار زیادی شما می توانید از برنامه های تلویزیون و فیلم های ویدئویی برای رشد خلاقیت و مهارت داستان گویی کودک خود استفاده کنید اما رابطه بین تلویزیون و تخیل کودک شما بستگی بسیار دارد به این که کودک شما چگونه بازی می کند و شما و دیگر بزرگسالان چگونه در زندگی او را تشویق به بازی می کنید.
شعار متداول روانشناسان تحولی این است که « بازی کار کودکان است ». به این دلیل که از طریق بازی، کودکان شروع به فهم خود و دیگران و نهایتاً شروع به حل مسئله می کنند. بازی راهی برای تمرین ترس ها و ناامنی هاست. اما گذشته از این ها بازی خود به خود به جریان می افتد و یک راه خیالی برای سرگرمی است. اینکه تماشای تلویزیون تمام وقت آزاد کودک شما را اشغال نکند به شما بستگی دارد.
تشويق کردن خلاقيت با تلويزيون
از کودک خود در هنگام تماشای تلویزیون راجع به آن چه می بیند و می شنود، سئوال کنید. همه داستان را از او بخواهید اما اطلاعات یا واژگان جدیدی به آن چه که به شما می گوید، اضافه کنید. به عنوان مثال: اگر او « شیر » را توصیف می کند، شما می توانید تکرار کنید « بله، یک شیر پشمالو با یالی بزرگ ». از کودک خود راجع به شخصیت های مختلفی که او دوست دارد در نقش آنها بازی کند، بپرسید.
به کودک خود کمک کنید تا بفهمد هر قصه ساختار مشخصی دارد که شامل آغاز، بخش میانی و پایان است و این که شخصیت های مختلفی در آن وجود دارد. مثل شاهزاده، جادوگرها و . . . سعی کنید زمانی که کودک می خواهد چند بار یک فیلم را تماشا کند و یا یک قطعه را مثل قبل، بلند بشنود با حوصله باشید. تکرار، روشی است که به کودک کمک می کند تا طرح یک قصه را یاد بگیرد.
تهیه و تنظیم : سایه